Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

18 Вересня, 2018 р., 11:13
Новоайдарська селищна рада придбала автобус для здійснення міських пасажирських перевезень. В автобусі передбачений пандус для людей з обмеженими можливостями і стоячі місця. Сподіваємося, вже найближчим часом оформимо всі дозвільні документи і автобус вийде на маршрут.
29 Серпня, 2018 р., 16:17
Сьогодні за підтримки Новоайдарської селищної ради в Новоайдарі відбувся Кубок Луганської області з пляжного волейболу серед дівчат. Дуже приємно, що перемогли наші новоайдарські дівчата.Велика подяка Ігорю Светличному за організацію цього турніру.
23 Серпня, 2018 р., 09:01
23 Липня, 2018 р., 11:43
Баранячі Лоби - природно-археологічний пам'ятник місцевого значення. Ці унікальні крейдяні скелі є унікальною пам'яткою Новоайдару, його візитною карткою і туристичної «родзинкою». У планах Новоайдарської селищної ради зробити нашу пам'ятку Баранячі Чола відомим туристичним місцем, яке б стало одним з улюблених місць мандрівників, внести його до туристичних маршрутів і путівників. Перший крок в цьому напрямку вже зроблений. Минулого тижня спільними силами колективів селищної ради, РДА та за підтримки Агафонової Валентини (КМЦ «Сіверський Донець») була проведена толока: зібрали сміття, біля підніжжя скель встановили велосипедну парковку, а також по всьому маршруту підйому на вершину і на самій вершині Баранячих Лобів улаштували лавочки. На вершині - просто приголомшливий вигляд. Тепер, коли встановлені лавочки, можна багато про що подумати і отримати насолоду від тиші та чудових пейзажів на заливні луки і на річку Айдар. Новоайдарська селищна рада планує продовжити благоустрій території. Найближчим часом на вершині цих скель буде встановлений новий флагшток з прапором України, який є одним із символів держави, його оберегом, сприяє національній єдності, консолідації суспільства, пробуджує почуття гордості за нашу країну. Ми всі повинні пишатися Новоайдарщиною: тут є і родючі землі, і одна з найчистіших річок України, і унікальні пам'ятники природи, такі як Баранячі Лоби, Айдарська тераса, а також чудові і гостинні люди. Потрібно цінувати і любити те, що маємо, передавати свою любов майбутнім поколінням. Тільки тоді можливий розвиток не тільки окремо взятої громади, а й всієї України в цілому. Хотілося б також відзначити, що на даний момент проходить активна фаза реформи децентралізації, і для створення спроможної громади необхідно вже зараз будувати плани щодо її розвитку, визначення конкретних напрямків цього розвитку. Зелений туризм може стати одним з перспективних напрямків розвитку Новоайдарської територіальної громади.
20 Липня, 2018 р., 14:52
 В Новоайдарі розпочався капітальний ремонт автодоріг. Новоайдарська селищна рада цього року поставила завдання відремонтувати ділянки доріг з найбільш пожвавленим транспортним сполученням і ті, які потребують нагального проведення ремонту. Найближчим часом підрядниками вже будуть завершені роботи з капітального ремонту доріг по 4 вулицях: Центральній, Незалежності, Вишневій в смт Новоайдар та по вулиці Підгорна в с.Айдар-Миколаївка. Звичайно, всім нам хотілося б відремонтувати всі вулиці вже в поточному році, але бюджет селищної ради не такий великий. Тому вже зараз плануємо проведення ремонтів доріг на наступний рік.
16 Липня, 2018 р., 08:07
 В липни 2018 р. відбувся черговий семінар для представників громади, сільських та селищної ради Новоайдарщини «Публічні закупівлі в системі Прозорро». Експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» та фахівець з публічних закупівель Микола Силенко презентували загальний огляд системи публічних закупівель та їх нормативно-правове регулювання, механізм проведення допорогових зпкупивель та проведення тендерів. Особливу увагу було приділено організації закупівельної діяльності: створення тендерного комітету, визначення уповноваженої особи та яким чином вони можуть співпрацювати. Також учасники отримали інформацію та рекомендації щодо планування закупівель. З розвитком інформаційно-комунікаційних технологій та з метою забезпечення прозорості та ефективності використання бюджетних коштів органи місцевого самоврядування все більше застосовують інструменти електронної врядування.
08 Липня, 2018 р., 13:35
 Сьогодні на річці Айдар в Новоайдарі відбулась толока. Небайдужі новоайдарци і гості нашого селища очищали русло і береги нашої річки від сміття, водоростей і заростей очерету. Крім того, дофарбовували пішохідний міст. Після разом покуштували куліш. Разом ми зможемо зберегти нашу річку Айдар чистою і красивою. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано