Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МАСЛЯНА 2017

Дата: 27.02.2017 17:03
Кількість переглядів: 443

Фото без опису 26 лютого 2017 року на центральній площі смт. Новоайдар пройшли масові народні святкування Масляної.

Масляна - перехід від Зими до Весни. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. Проводи зими та зустріч довгоочікуваної весни має велике символічне значення для українського народу з глибоким історичним корінням та традиціями. Ці святкування символізують не лише пробудження природи після зимової сплячки, а й духовне пробудження людини. Ось і ми теж відмітили цю зустріч Зими та Весни піснями, танцями, розвагами.

Серед почесних гостей на святі були присутні голова РДА Віктор Сергієнко, голова райради Герман Звєрєв, Новоайдарський селищний голова Ігор Шопін, голова Білокуракінської об’єднаної територіальної громади Сірик Сергій Іванович, керівник апарату Станично-Луганської РДА Гавриш Олексій Миколайович.

Святкування Масляної  розпочалося спортивно-масовими заходами. У спортивному залі ДЮСШ відбулися змагання з волейболу, футболу, шашок, більярду, настільного тенісу, стрільби. Команда з Новоайдару зайняла почесне 1 місце у командному заліку серед команд з Білокуракинського та Станично-Луганського районів.

З самого ранку і до вечора на святі лунала музика, співи та танці, проводилися святкові конкурси як для дітлахів, так і для дорослого населення.  Представники громади, народні майстрині та умільці Новоайдару взяли участь у святкуванні. Люди розважалися та веселилися.

 

Висловлюємо слова подяки всім, хто приймав участь у святкуванні Масляної в смт. Новоайдар, вирішував організаційні питання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано