Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі
|
ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ:
Номенклатура (перелік):
Найменування товару
|
Од. виміру
|
Кількість
|
Грудка куряча
|
кг
|
35
|
Стегно куряче
|
кг
|
3000
|
Печінка куряча
|
кг
|
130
|
Яловичина
|
кг
|
85
|
Філе куряче
|
кг
|
3250
|
М'ясо свинина
|
кг
|
450
|
Тушка куряча
|
кг
|
650
|
2. Технічні, якісні вимоги:
- продукція, що вказана в тендерній документації, має постачатися дрібними партіями у кількості та асортименті згідно з заявками уповноважених осіб Замовника;
- продукція повинна постачатися у спеціальному транспорті з дотриманням санітарних вимог, в тому числі щодо сумісності продуктів харчування.
Найменування товару
|
К-ть, кг
|
Грудка куряча Охолоджена, без згустків крові; з чистою поверхнею; зовнішня поверхня суха, не завітрена; жировий шар не повинен виступати за м’язову тканину більше, ніж на 1 см; внутрішня поверхня чиста, добре знекровлені; з повністю видаленим оперінням; без переломів кісток; запах – властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. За характеристикою вгодованості – перша категорія. Не допускається до реалізації попередньо заморожені напівфабрикати. Колір - властивий м’ясу даного виду птиці. Розфасоване та упаковане в поліетиленові пакети, які термозварюються, вагою 2-3 кг. Країна походження – Україна.
ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України
|
35
|
Стегно куряче Охолоджене, без згустків крові; з чистою поверхнею; зовнішня поверхня суха, не завітрена; жировий шар не повинен виступати за м’язову тканину більше, ніж на 1 см; внутрішня поверхня чиста, добре знекровлене; з повністю видаленим оперінням; без переломів стегнових кісток; запах – властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. За характеристикою вгодованості – перша категорія. Не допускається до реалізації попередньо заморожені напівфабрикати. Колір - властивий м’ясу даного виду птиці. Розфасоване та упаковане в поліетиленові пакети, які термозварюються, вагою 2-3 кг. Країна походження – Україна.
ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України
|
3000
|
Печінка куряча Заморожена, вищого ґатунку, доброякісна, без запаху, без зіпсованості, зовнішній вигляд, запах та колір повинні бути притаманні даному виду сировини. Не допускається до реалізації повторно заморожені напівфабрикати. Розфасована та упакована в поліетиленові пакети, які термозварюються, вагою 2-3 кг. Дефекти недопустимі.
ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України
|
130
|
Яловичина. Заморожена, вищого ґатунку, доброякісна, без запаху, без зіпсованості, зовнішній вигляд, запах та колір повинні бути притаманні даному виду сировини. Не допускається до реалізації повторно заморожені напівфабрикати. Розфасована та упакована в поліетиленові пакети, які термозварюються, вагою 2-3 кг. Дефекти недопустимі.
ГСТУ 46.019-2002 «Блоки із м'яса та субпродуктів заморожені. Загальні технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України
|
85
|
Філе куряче (без кісток) Охолоджене, без згустків крові; з чистою поверхнею; зовнішня поверхня суха, не завітрена; жировий шар не повинен виступати за м’язову тканину більше, ніж на 1 см; внутрішня поверхня чиста, добре знекровлені; з повністю видаленим оперінням; запах – властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. За характеристикою вгодованості – перша категорія. Не допускається до реалізації попередньо заморожені напівфабрикати. Колір - властивий м’ясу даного виду птиці. Розфасоване та упаковане в поліетиленові пакети, які термозварюються, вагою 2-3 кг. Країна походження – Україна.
ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України
|
3250
|
М'ясо свинина. Свинина (м’якоть) (охолоджена) 1 категорії: м'ясна м'якоть повинна бути зачищена від сухожиль і грубих поверхневих плівок з залишенням межмишечних сполучної і жирової тканини. Поверхня шматків повинна бути без ознак завітрювання, з кольором і запахом, характерним для доброякісного свіжого м'яса. Консистенція м'яса на розрізі щільна, пружна. М’ясо повинно бути без стороннього запаху, поверхня рожевого кольору; не повинно бути згустків крові, забруднень та відповідати до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. М'ясо повинно бути отримано від забою клінічно здорових тварин (молодняк), які пройшли ветеринарно-санітарну експертизу. Отримана від забою свинина повинна бути визнана органами ветеринарної служби придатної для виробництва продуктів харчування. Розфасована та упакована в поліетиленові пакети, які термозварюються, вагою 2-3 кг. Дефекти недопустимі.
ДСТУ 7158:2010 «М'ясо. Свинина в тушах і півтушах. Технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України
|
450
|
Тушка куряча. Охолоджена, без згустків крові; без залишків кишечника та репродуктивних органів всередині; з чистою поверхнею; зовнішня поверхня суха, не завітрена; жировий шар не повинен виступати за м’язову тканину більше, ніж на 1 см; внутрішня поверхня чиста, добре знекровлені; з повністю видаленим оперінням; без переломів стегнових кісток; запах – властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів; за частинами – ціла тушка. За характеристикою вгодованості – перша категорія, вага – 2,5-3 кг; Не допускається до реалізації попередньо заморожені напівфабрикати. Колір - властивий м’ясу даного виду птиці. Розфасоване та упаковане в поліетиленові пакети, які термозварюються, вагою 2-3 кг. Країна походження – Україна.
ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України
|
650
|
Товар повинен відповідати вимогам ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», ГСТУ 46.019-2002 «Блоки із м'яса та субпродуктів заморожені. Загальні технічні умови», ТУ, ДСТУ, діючих на території України.
Зовнішній вигляд:
Товар, що закуповується, має бути вітчизняного виробника, охолоджений (заморожений – для всіх видів печінки), доброякісний, без запаху, без зіпсованості, зовнішній вигляд, запах та колір повинні бути притаманні даному виду сировини.
На м’ясі та субпродуктах необхідна наявність відбитка ветеринарного клейма (штампа) згідно вимог Інструкції з товарознавчої оцінки та маркування м'яса, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.11.2011 року №587.
Маркування:
На споживчій (транспортній) тарі повинно бути маркування/етикетування державною мовою, що містить наступну інформацію: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.
Пакування:
Товар поставляється в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, забезпечує збереження його споживчих властивостей, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання.
Запаковано в пакети з поліетиленової плівки та тароване з дотриманням гігієнічних вимог. Матеріали для споживчого та групового пакування повинні бути дозволені Центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я для контакту з м’ясною продукцією і до використання у м'ясо - та птахопереробній промисловості.
Супровідна документація до товару:
Кожна партія товару поставляється з супроводжувальними документами відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, що підтверджують їх походження, якість та безпеку (посвідчення/декларація виробника про якість, санітарно-гігієнічні висновки тощо).
На кожну партію продовольчої сировини, крім документа, що підтверджує їх якість та безпеку, повинна бути ветеринарна довідка (ветеринарне свідоцтво). Вміст токсичних елементів, гормональних препаратів і пестицидів у м’ясі птиці не повинен перевищувати допустимих рівнів, встановлених Міністерством охорони здоров’я України.
Вимоги до транспортування:
Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.
Транспортування харчових продуктів повинно здійснюватися усіма видами транспорту в критих транспортних засобах згідно з правилами перевезення вантажів, що швидко псуються, чинних на даному виді транспорту та супроводжуватися наступними документами: заявки Представника Замовника; копіями документів, які підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, товарно-транспортною накладною.
Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпечені спеціальним одягом, якщо таке вимагається чинним законодавством України.
Інші вимоги:
- Прийом товару здійснює комірник закладу. Графік завозу продукції з 9-00 до 14-00 за вимогою Покупця, але не рідше 1-2 разів на тиждень. На виконання цієї вимоги Учасник надає окремий лист-гарантію.
- Залишковий термін придатності на момент постачання - не менше 90% загального терміну зберігання, який встановлений підприємством-виробником. В навчальний заклад забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт та повертається постачальнику.
- В ціну товару повинно входити упаковка, розфасовка та транспортні послуги.
- Постачальник продукції повинен дотримуватись періодичності контролю за мікробіологічними та іншими показниками, встановлених Методичними рекомендаціями щодо періодичності контролю продовольчої сировини та харчових продуктів, затверджених Міністерством охорони здоров'я України МР 4.4.4-108-2004, про що постійно інформувати покупця.
- Товар, що надійшов розпакованим, або у неналежній упаковці підприємства-виробника, без належного маркування, документів, що засвідчують якість та безпеку, пошкоджені гризунами та шкідниками, з неякісною технологічною обробкою, наявністю льоду або снігового нальоту, ознак несвіжості, без зазначення строку придатності або зі строком придатності, що минув, прийманню не підлягає.
- У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується ініціатором проведення експертизи із наступним відшкодуванням винною Стороною.
Документи, які повинен надати учасник у складі тендерної пропозиції:
- Учасник письмово гарантує, що технічні і якісні характеристики товарів, які наведені в переліку, передбачають застосування заходів із захисту довкілля
- Учасник письмово гарантує зменшення цін на товар у випадку відповідного зменшення ринкових цін.
- Учасник повинен надати декларацію виробника на готову продукцію (посвідчення якості, сертифікат відповідності), документальне підтвердження безпечності походження тваринної сировини або інші документи, які підтверджують якість товару.
- Учасник при формуванні цін повинен враховувати граничні рівні торговельних надбавок (націнок, які діють на території Луганської області та встановлені розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації від 11.08.2009р. №886 «Про регулювання цін на продукції громадського харчування, що реалізується в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах» (зі змінами, у редакції розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22.01.2014р. №39). На підтвердження цієї вимоги надати гарантійний лист у складі своєї тендерної пропозиції.
Для підтвердження відповідності учасника технічним, якісним кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником учасник повинен надати наступні документи:
- Копію рішення (витяг, лист) компетентного органу про державну реєстрацію потужностей (споруди або комплексу споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інших засобів, включаючи транспортні засоби, а також території, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів) – власних або орендованих Учасника, що будуть використовуватися при реалізації харчових продуктів;
- Акт, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин, виданий не більше 6-місячної давнини від дати подання тендерної пропозиції для участі в цих торгах (сканкопію з оригіналу);
- Копії свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів учасника, на яких будуть здійснюватися постачання продукції. В разі, якщо учасник не має власного транспорту, він подає свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів перевізника або Орендодавця, з яким у нього укладений договір, і такі транспортні засоби повинні бути зазначені у договорі і належати перевізнику або Орендодавцю та підтверджені документально: копію правовстановлюючих документів перевізника або орендодавця на автотранспорт;
- Копії договорів на проведення дезінфекції автотранспорту (дійсний впродовж 2022 року), що буде задіяний учасником для доставки продукції, яка є предметом закупівлі;
- Копії договорів на дезінфекцію, дезінсекцію, дератизацію складських приміщень (дійсний впродовж 2022 року);
- Копію посвідчення про якість та/або декларація виробника на товар.
|