Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ освіти Новоайдарської селищної ради інформує

Дата: 05.01.2022 13:06
Кількість переглядів: 383

ОБГРУНТУВАННЯ

 технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення

на виконання підпункту 3 пункту 3 постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»

 

Показник

Опис

Номер закупівлі

UA-2022-01-04-000942-b

Предмет закупівлі

Сири (ДК 021:2015 15540000-5 Сирні продукти)

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ:

- продукція, що вказана в тендерній документації, має постачатися дрібними партіями у кількості та

асортименті згідно з заявками уповноважених осіб Замовника;

- продукція повинна постачатися у спеціальному транспорті з дотриманням санітарних вимог, в тому

числі щодо сумісності продуктів харчування.

Найменування товару

Кількість, кг

Технічні, якісні характеристики товару

Сир твердий

400

Повинен відповідати вимогам ДСТУ 6003:2008.

Жирність 50%.

Зовнішній вигляд: поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру.

Смак і запах: специфічний сирний, без сторонніх присмаків і запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації.

Консистенція: пластична, ніжна однорідна, злегка крихка.

Малюнок на розрізі: відсутність малюнка, дозволяється наявність невеликих пустот.

Колір: однорідний за всією масою, від білого до жовтого.

Форма головки сиру: брусок.

Пакування: полімерна плівка або комбіновані сплави, які забезпечують зберігання протягом всього терміну придатності.

Бринза або сулугуні

30

Якщо бринза – повинен відповідати вимогам ДСТУ 7065:2009.

Масова частка жиру в сухій речовині 45%.

Зовнішній вигляд: сир без кірки.

Зовнішній шар: ущільнений.

Поверхня: рівна, зі слідами серпянки або перфора.

Допускається наявність незначних тріщин і невелика деформація.

Смак та запах: помірно виражений сирний, солоний, кислуватий, з присмаком і запахом внесених в маринад смакових компонентів в разі їх використання.

Допускається слабокормовий присмак, легка гіркота.

Консистенція: однорідна, помірно щільна.

Малюнок: відсутній.

Допускається наявність невеликих очок круглої, овальної або незграбної форми.

Колір: від білого до світло-жовтого.

Якість заливки: напівпрозора (каламутна), з наявністю сирної крихти.

Пакування: вакуумна упаковка з поліетилену, яка забезпечує зберігання протягом всього терміну придатності, або в іншу споживчу упаковку, яка відповідає показникам безпеки, та забезпечує збереження якості товару з урахуванням розмірів і типу упаковки, без надмірного ущільнення продукції, фасування по 0,23 кг-0,25 кг

Якщо сулугуні – повинен відповідати вимогам ДСТУ 4395:2005 або ТУ.

Опис: Сир сулугуні містить 45%-50% жиру, не більше 50% вологи. Допускається на поверхні легка слоїтність і наявність невеликих поглиблень.

Консістенція: щільна, злегка шарувата, пружна та соковита текстура, еластична.

Форма сиру – низький циліндр, прямокутний брус, круг.

Вага одиниці продукту – до 1 кг

Продукт повинен бути без скоринки, плісняви та тріщінь.

Колір: Від білосніжного до злегка жовтуватого, однорідний за всією масою.

Смак та запах: Смак злегка солений з післясмаком вершків та легким кисло-молочним ароматом

Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки – не менже ніж 80%

Сир кисломолочний

1680

Повинен відповідати вимогам ДСТУ 4554:2006

Уміст жиру (не менше) – 9%

Зовнішній вигляд - упаковка повинна бути з чистою сухою поверхнею, без пошкоджень оболонки. Не допускаються продукти з пліснявою, слиззю на упаковці та пошкодженням.

Має бути натуральним, однорідної консистенції, ніжним в міру щільним, однорідним та рівномірним по всій масі.

Смак і запах – чистий, кисломолочний, без сторонніх присмаків і запахів.

Колір – білий, рівномірний за всією масою.

Умови та термін зберігання: 7 діб з дати виготовлення при температурі від +2 ºС до +6 ºС

На упаковці повинно бути вказано: назва продукту, склад, термін придатності, дата виготовленням, інформація про виробника.

Без ГМО

Пакування -  масою нетто не більше 5-10 кг

Поставка здійснюється згідно заявок.

Поставка: спеціалізованим транспортом постачальника (інші вимоги до транспорту та поставки – нижче)

Фасування – ваговий.

 

Технічні характеристики предмету закупівлі повинні відповідати Санітарним правилам для підприємств продовольчої торгівлі, технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України.

Учасник повинен дотримуватись умов температурного режиму для продуктів харчування, які цього потребують при їх зберіганні та перевезенні.

Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

Учасник повинен дотримуватись строків придатності продуктів харчування.

Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Учасник повинен дотримуватись таких нормативних документів:

- ЗУ № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;

- ЗУ № 142-V від 14.09.2006р. «Про дитяче харчування».

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України (ДСТУ, тощо), обов’язково відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року №771/97-ВР (зі змінами) (надати сканований з оригіналу гарантійний лист за власноручним підписом уповноваженої особи Учасника та завірений печаткою (за наявності та у разі її використання)).

Учасник повинен надати в складі тендерної пропозиції скановану з оригіналу довідку за власноручним підписом уповноваженої особи Учасника та завірену печаткою (за наявності та у разі її використання), в якій гарантує, що при кожній поставці товару буде надавати Замовнику копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару (декларацію виробника (імпортера) та/або висновок державної санітарної епідеміологічної експертизи на продукцію та/або сертифікат відповідності, та/або копію посвідчення про якість, та/або копію результату дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів та інші документи, що передбачені чинним законодавством України).

 

Для підтвердження відповідності учасника технічним, якісним кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником учасник повинен надати наступні документи:

- Копію рішення (витяг, лист) компетентного органу про державну реєстрацію потужностей (споруди або комплексу споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інших засобів, включаючи транспортні засоби, а також території, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів) – власних або орендованих Учасника, що будуть використовуватися при реалізації харчових продуктів;

- Акт, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин, виданий не більше 6-місячної давнини від дати подання тендерної пропозиції для участі в цих торгах (сканкопію з оригіналу);

- Копії свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів учасника, на яких будуть здійснюватися постачання продукції. В разі, якщо учасник не має власного транспорту, він подає свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів перевізника або Орендодавця, з яким у нього укладений договір, і такі транспортні засоби повинні бути зазначені у договорі і належати перевізнику або Орендодавцю та підтверджені документально: копію правовстановлюючих документів перевізника або орендодавця на автотранспорт;

- Копії договорів на проведення дезінфекції автотранспорту (дійсний впродовж 2022 року), що буде задіяний учасником для доставки продукції, яка є предметом закупівлі;

- Копії договорів на дезінфекцію, дезінсекцію, дератизацію складських приміщень (дійсний впродовж 2022 року);

- Копію посвідчення про якість та/або декларація виробника на товар.

 

Очікувана вартість  та/або розмір бюджетного призначення

Очікувану вартість закупівлі розраховано на підставі (діючий договір про закупівлю, комерційні пропозиції постачальників на ринку товару, послуги) у розмірі 179500,00 грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано