Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчання мешканців громади

Дата: 12.10.2017 15:40
Кількість переглядів: 305

Фото без опису«Ефективний бюджет Новоайдарщини: спільна відповідальність громади та влади»

 

      Якщо надати жителям Новоайдарської територіальної громади можливість самостійно вирішувати, на що витрачати частину місцевого бюджету? Чи зможе такий механізм стати додатковим стимулом залучення громади до процесів розподілу бюджетних коштів на умовах врахування інтересів громади? 

       Щоб це з’ясувати, експерти проекту провели семінар в Новоайдарі!

       Громадський бюджет/бюджет участі - інструмент прямої демократії та дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, за допомогою якого жителі ОТГ мають можливість  брати участь у прийнятті  рішень на місцевому рівні, щодо розподілу частини бюджетних коштів на втілення суспільно корисних ініціатив.

        Процес громадського бюджету активізує та залучає громаду, формує довіру  громадян до місцевої влади та сприяє їх взаємодії, а також допомагає у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють жителів ОТГ, зокрема периферійних населених пунктів. Крім того, громадський бюджет підвищує рівень відкритості та прозорості роботи місцевої влади, а також дозволяє жителям міста безпосередньо впливати на бюджетну політику ОТГ.

        Під час семінару учасники дізналися про переваги та етапи запровадження Бюджету участі та можливості практичного впровадження в громаді цього механізму.

        Захід проведено в рамках проекту «Ефективний бюджет Новоайдарщини: спільна відповідальність громади та влади» ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано